Om Lecor Stålteknik

Välkommen till oss på Lecor!

Lecor Stålteknik AB grundades 1965 och sedan dess har vi varit trogna vår kärnverksamhet inom stålteknik. Med åren har vi utvecklats och kan idag erbjuda en modern och flexibel anläggning när det gäller prefabricerade stålkomponenter för bygg, industri och entreprenad. Vi är en kapacitetsresurs för byggsmederna genom att leverera stål till större byggprojekt. Våra huvudsakliga verksamhetsområden är: Specialprojekt, Infrastruktur/Anläggning, Hus/Hallar och Byggkomponenter.

Vår anläggning, som är 6700 m2, ligger i Kungälv, med ett utmärkt logistiskt läge utmed E6:an. 

Idag är vi runt 40 medarbetare som omsätter ca 105 MSEK. Sedan 2022 ingår vi som helägt dotterbolag till EAB AB, en familjeägd företagsgrupp som utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar, www.eab.se

Kunskap | Vi vet vad vi pratar om

Vi har jobbat med stålteknik i snart 60 år, vilket gett oss en både djup och bred kunskap inom det område vi verkar. Vi är idag runt 40 medarbetare, där många av oss har arbetat på Lecor under ett stort antal år och har en kompetens och yrkesstolthet som är svårslagen. Den erfarenhet och kunskap vi byggt upp delar vi självklart gärna med oss av till våra kunder. Vi arbetar med flera affärsområden där kraven är extra höga vad gäller svetskompetens och -utförande, något som självklart är till nytta i alla våra projekt.

Kundanpassning | Vi fixar det!

I vår produktionsanläggning finns utrymme för både mindre och riktigt stora projekt. Lokalerna har stor flexibilitet för att samtidigt kunna hantera projekt av olika karaktär. Standard eller special? Hos oss samsas skickliga och erfarna stålbyggare med helautomatiska processer. En kombination som är ett måste då många av våra projekt är unika och omfattande i storlek och konstruktion. Vi har också hög flexibilitet när det rör legoarbete inom stålteknik för byggsmeder och andra  verkstadsföretag. Vi ser självklart också till att sköta all nödvändig dokumentation, vilket kan inkludera tillstånd för transporter m.m. 

Engagemang | Vårt team är ditt team

Som kund har du en projektansvarig genom hela projektarbetet här på Lecor, vilket gör arbetsprocessen både smidig och snabb. Du har självklart också tillgång till alla i vårt team, ifall det uppstår några frågor eller du helt enkelt vill rådfråga någon som kan det här med stålteknik. Vi är ett engagerat gäng som gärna vill utmanas och göra det omöjliga möjligt.

Kvalitet | Rätt direkt!

Stålkonstruktioner av kvalitet har blivit synonymt med Lecor och är ett begrepp som vi kan stå för till hundra procent. Vi är noggranna och har kontrollfunktioner i varje steg av produktionsprocessen. Vi är certifierade enligt EN 1090 (CE1505-CPR-CS1010) och ISO 3834 (CS 2010) och arbetar ständigt med utveckling av vårt kvalitetsarbete. För oss innefattar kvalitet också en hög leveranssäkerhet, vilket ofta är en avgörande faktor i de projekt där vi är involverade. Våra kunder ska helt enkelt kunna lita på oss i alla lägen.